torstai 29. lokakuuta 2020

Gelli Plate taustoja, lehtien värjäystä (jälleen) ja kortteja

 No niin nyt olen jälleen tosi innostunut tuosta Gelli Platesta. Oli se pitkään piilossa hyllyssä. YouTubessa eksyin Gelli videoihin ja erilaisiin tekniikoihin mm. Alokoholimuste, brushojauhe, erilaiset suihkeet.

Rakastan Grunge tyylisiä taustoja ja niitä sitten syntyi (tuossa on vain murto-osa mitä tein)

Tykästyin brushojauheiden käyttöön ja niitä käytin kahdella tavalla. Joko suoraan gellille ripottelin ja vettä päälle tai sitten laitoin erilliseen kuppiin hieman vettä ja jauhetta aika reilusti, siitä sitten siveltimella tiputtelin tippoja pohjaan.

Alkoholimustetta käytin myös kahdella tavalla. Sabluuna ensin pohjaan ja mustetta telalla päälle, sitten sabluuna pois ja annetaan kuivua ja maali päälle, lähtee tosi hyvin irti. Tästä tekniikasta en oikein pitänyt, jotenkin sain aina musteen leviämään sabluunan alle. Noissa grunge taustoissa toimii.

Toinen tapa oli että laiton mustetta muovin päälle ja telalla leimasimeen tai suoraan leimasinta käytin musteessa, mutta en oikein siitäkään pitänyt, koska jäki oli ihan kuin olisi leimattu minkä pystyn tekemään ihan vaan leimaamalla jälkikäteen, sitten voi myös suoraan gellille laittaa mustetta ja levittää ja antaa kuivua, siitä saa kanssa aika käheen taustan. 

Nämä tekniikat ovat varmaan monelle tuttuja, mutta ajattelin kertoa jos joku ei vielä ole törmännyt näihin 😊


Nämä ovat sitten hieman hillitympiä. Näissä olen nyt sitten käyttänyt myös hieman alkoholimustetta.

Tämäkin värimaailma minua kiehtoo. Grungea hellemmällä värillä 😉




Sitten kokeilin myös lehtiä käyttää Gellissä (niistä kokeiluista ei olekkaan tuossa kuvaa) toiset onnistui ja toiset ei, mutta sain lehdilleni upeat uudet värit ja nämä ovatkin paremmat kuin aijemmassa postauksessa olevat kokeilut.













Kortti yhdelle ystävälle. Pohjana vanha kirjekuori jota pidin gellin telan putsauksessa. Sudenkorennon tein vaahteran nenistä ja kuusen oksasta.




Sitten onkin Joulukorttien vuoro. Päätin että mitään en osta vaan teen mitä varastostani löytyy. Pohjissa gelli taustojani. Koitan pitää itseni kurissa että en koristelisi niitä liikaa (vaikeeta on) vaan pitäisin ne yksinkertaisina ja selkeinä, muuten en saisi valmiiksi kaikkia 😉










Mutta minut tuntien täytyyhän sitä jotain erilaista... Löysin komppeistani muutamat valokuvaleimasimet jotka ovat jääneet unholaan koska en ole onnistunut niiden leimaamisessa. Netistä sitten ohjeita hakemaan ja sain kun sainkin aikaiseksi jonkinlaiset kuvat ja minulle ne kelpaavat vaikka eivät ole ihan niin tarkkoja kuin niiden pitäisi olla, mukavan vanhan näköiset. Niitä sitten Joulukorteiksi 😊



Tässähän tätä taas tuli 🙄

Rauhallista ja mukavaa Halloweenin odotusta kaikille 🥰🎃
  

11 kommenttia:

  1. No huh-huijaa! Oikea "Ahkera-Liisa" siellä on loihtinut niin monipuolista taidetta, että suu auki täällä aamutuimaan ihastelen.... eipä olekaan enää väsynyt olo.... mitä se oli, kun kello soitti 04.30.... Kiitos ihastuttavasta herätyksestä ja aamukaffeseurasta... kiva kun joku muukin on gelliin ihastunut... en meinaa osaa lopettaa, vaikka pohjia on pian koko ensi vuodeksi... aina tekee mieli kokeilla jotain erilaista... alkoholimusteita ei ole, enkä aio hankkia (=pakko pysyä jostai erossa - se on sitä itsehillinnän harjoittelun säätelyä)
    Vielä olisi erikseen mainittavaa useista tämän postauksesi töistä, kuten tuosta upean-upeasta sudenkorennosta... kerrassaan nekokas, nostalgisten leimakuvakorttien upeista sävyistä.... millä musteilla sait noin monisävyisen, utuisen, kertakaikkiaan silmääni miellyttävän leimajäljen?
    Hyytävän hersyvän idearikasta ja rentouttavaa Pyhäinpäivää/Halloweeniä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, sinä sait nyt minut hyvälle tuulelle 💖😊 On sinulla aikainen herätys, minä käyn yleensä tuohon aikaan yöpissillä 😉
      Juu en minäkään osaa lopettaa, noihin pohjan tekoihin tulee himo, kun aina tulee erilainen pohja.
      Teet ihan oikein kun et hommaa alkoholimustetta, ei sitä tarvitse kun on niin paljon kaikkea muuta gellillä tekoon.
      leimakuvasta sen verran että leimasin kuvan Distress Inkillä (black soot) ja kuvan kuivuttua painelin hellästi Archival inkillä (coffee) päälle sinne tänne, kuva on leimattu kiiltävälle paperille ottaa paremmin kiinni kuin huokoinen paperi. Tausta on tehty gellillä ja Distress Inkillä.

      Mukavaa Halloweenia myös sinne teille 💖🎃

      Poista
  2. Upeita värejä ja toteutuksia.
    Hyvää Halloween/Pyhäinpäivää 🧡🎃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💖 sinulle kanssa hyvää 🎃💖

      Poista
  3. Upeita kaikki!
    En vielä ole alkoholimusteita Gellilevyllä kokeillut, täytyisi uskaltautua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💖 siitä vaan kokeilemaan, en minä vielä ole lannistunut vaikka ei onnistunutkaan kokeilut alkoholimusteella 😊

      Poista
  4. Hienoja ja mielenkiintoisia töitä jälleen kerran!
    Hyvää Pyhäinpäivää <3

    VastaaPoista
  5. Oi mitä kaikkea ihanaa! Niin kauniita kortteja! Leppoisaa Pyhäinpäivä viikonloppua❤️

    VastaaPoista

...Kiva kun pyörähdit blogissani, kommentti ilahduttaa aina, kiitos :)
Otan jälleen käyttöön kommenttien valvonnan, koska kuvat ovat alkaneet häviämään sivuilta.